Guldborgsund Kommune starter samarbejde med private investorer for at udvikle havneområdet og skabe borgerhus

Foto: Guldborgsund Kommune.
dato

Guldborgsund Kommune indgår nyt samarbejde med private investorer for at udvikle havnen i Nykøbing og skabe et samlet borgerhus.

Guldborgsund Kommune har netop indgået et samarbejde med private investorer for at realisere ambitiøse udviklingsplaner. Konsortiet, som består af Dansk Arealudvikling ApS og DE Ejendomme A/S, skal repræsenteres af DreistStorgaard Advokater A/S.

Dette samarbejde er en del af kommunens vision om både at skabe besparelser på huslejeudgifter og udvikle et levende, rekreativt område på havnen i Nykøbing. Ved at bo til leje kan kommunen ifølge vurderinger spare mellem 3 og 5 millioner kroner årligt.

Som en del af planerne ønsker kommunen at samle funktionerne til borgerne i et fælles borgerhus. Medarbejdere fra Borgerservice, Jobcentret og rådhuset flytter sammen i nye lokaler, som vil være professionelt indrettede og have gode adgangsforhold.

De ambitiøse planer for havnen inkluderer også opførelse af kontorbyggeri, hotel og boliger. Disse tiltag forventes at styrke sport-, event- og turismebranchen, hvilket kan tiltrække større arrangementer. Første bygning forventes at stå færdig i 2027-2028.

Der er også stor efterspørgsel på familievenlige boliger i Nykøbing, og samarbejdet undersøger muligheden for at bygge på Parkvej-matriklen for at imødekomme pladsproblemerne.

Samarbejdet og planerne har fået opbakning fra Økonomiudvalget, som nu indleder forhandlinger. Det er et enigt byråd, der støtter beslutningen om samarbejdet.

De forskellige gruppeformænd i byrådet har udtrykt sig positivt om planerne. John Brædder ser frem til helhedsplanens igangsættelse, mens René Christensen glæder sig over de fysiske forandringer på havnen. Katrine Burmann er positiv over de nye rammer og besparelser, og Ole K. Larsen begejstret for den markante havneudvikling.

Johannes Kristensen er tilfreds med tiltrækningen af private investorer, og Annemette Schønberg Johnsen håber på høj arkitektonisk kvalitet. Bente Lerche Thomsen ser positivt på det samlede borgerhus og tilgængeligheden, mens Camillo Krog glæder sig over investorer og muligheder for hotel.

Stine Steffensen hilser det innovative projekt velkommen, mens Bob Richard Nielsen ærgrer sig over nødvendigheden af et nyt borgerhus, men ser frem til investeringsafkastet. Chris Veber er positiv over både havneudviklingen og besparelserne, og Paw Hallandson er tilfreds med deltagelsen af private investorer og den øgede hotelkapacitet.

https://www.guldborgsund.dk/nyheder-og-pressemeddelelser/ritzau/guldborgsund-kommune-indgaar-samarbejde-om-stort-byudviklingsprojekt

Kilde: Guldborgsund Kommune